• İnternet Sitemiz Yayında

    Özel Güneş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği internet sitesi yayına girmiştir.    

  • Güneş Diş Facebook Sayfası

    Özel Güneş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği facebook sayfasındagüncel haber ve duyuruları bulabilirsiniz.    

İmplant Uygulamalar

İmplant ağız içindeki total yada bölgesel diş eksikliklerinin giderilmesi için çene kemiklerinin içine uygulanan ve diş köklerini taklit eden titanyum parçalardır. Titanyum implantlar uzun yıllardır hastaların tedavisi için kullanılmaktadır. Hızla ilerleyen teknolojilerin doğru planlanmasıyla dental implantların hasta ağzında uygulanması günümüzde hem fonksiyonel hemde estetik açıdan mükemmel sonuçlara ulaşmaktadır.
Bugün implant ın, 21. yüzyılda üzerinde en çok çalışılacak olan diş tedavi şekli olduğu anlaşılmaktadır. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında diş implantı, hasta ve hekim açısından olağanüstü başarılı sonuçlar verebilen bir tedavi şeklidir.

İmplant çeşitleri

İlk kullanılmaya başlandığı yıllardan bugüne kadar diş implantları değişmiş ve gelişmiştir. İlk implantlar kemik içine plak şeklinde uygulanırken günümüzde en ideal form olarak diş kökünü taklit eden silindirik vida formunda implantlar tercih edilmektedir.Bu implantlar uygulanması son derece kolay ve hastayı yormadan yerleştirilebilen implantlardır.

İmlant nasıl çalışıyor?

Yerleştirilmesi esnasında hastalar vida gibi sıkıştırılarak sabitlendiği yanılgısına kapılmaktadırlar. Primer tutuculuğu bu şekilde sağlansada aslında kemik titanyum implant yüzeyindeki özel malzemelerle kaplanmış mikro boşluklara dolarak implantı kabul etmektedir.

Kimlere implant uygulanır?

İmplant uygulaması için yatay ve dikey boyutta yeterli kemik desteği olan tüm hastalara implant yapılabilir. Bazı sistemik hastalıklarda hastalığın kontrol altında olması halinde basit önlemler alınarak implant yapılabilir. Örnek kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda 3-4 gün ilaca ara verilip implant yapılabilir, diabet hastalarında hastalık kontrol altında ise koruyucu tedbirler alınarak yapılır ,kalp hastalarında mutlaka antibiyotik kullanımı ile proflaktik koruma sağlanır v.s. hastanın yaşı önemsiz bir kriterdir 80 yaşında bir hastaya bile kolaylıkla uygulanır. Bazı istisnai durumları unutmamak gerekir bunlar; Yüksek dozda radyasyon tedavisi gören hastalar, yara iyileşme kapasitesi azalmıştır ve beklenilen osseoin-tegrasyon gerçekleşmeyebilir ve hematolojik sistem bozukluğu olanlar. Hemofili, lösemi, trombositopenik purpura gibi kan sistemi hastalığı olan kişiler bu hastalıkları nedeniyle implant çalışmalarını tolere edemezler ve psikiyatrik problemi olan hastalardır.

İmplant planlaması nasıl yapılır?

Öncelikle hekiminizin implant uygulamalarını kendisinin yaptığından emin olmanız gerekmektedir. Tüm ağzın tedavisi için birçok farklı plan yapılabilir. 500 metrekarelik bir alana pek çok farklı bina inşaatı yapılabileceği gibi ağızda mühendislik ve mimarinin diş hekimi tarafından uygulandığı bir inşaat alanı gibi değerlendirilebilir. Bu durumda yapılması gereken hekiminizin önerilerinide göz önünde bulundurarak tedavi sonrası beklentileriniz, ekonomik durumunuz, zamanınız, estetik ihtiyaçlarınızında değerlendirildiği bir plan hazırlayarak uygulanmaya başlanmasıdır.

Acil Ağrım Var

Ağrı
Her türlü ağrıda dişlerinizi fırçalayıp iyice temizleyin.

 

Travma
Hiç zaman kaybetmeden diş hekiminiz ile temasa geçin.

Ağız Bakımı

Diş hekimi tarafından farklı bir fırça önerilmediği müddetçe küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak veya orta sert fırçalar seçilmelidir.

Sterilizasyon

Kliniğimizde, dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerinde aşağıdaki, evrensel kabul edilen, önlemler alınmaktadır:

Dijital Görüntüleme

Dijital radyografi; geleneksel filmler yerine sensörlerin kullanıldığı bir X-Ray görüntüleme tekniğidir.

Engellilerde Diş Sağlığı

Engelli bireylerde dişler nasıl fırçalanmalıdır?

Ayakta durabilen çocuklarda çocuğun arkasına geçilip, bir elimizle başını desteklerken diğer elimizle fırçalama yapılır.

Lazer Destekli Diş Hekimliği

Yakın zamana kadar dişhekimliği alanında sadece yumuşak doku operasyonlarında ve diş beyazlatırken kullanılan lazer enerjisi, günümüzde daha geniş alanlarda kullanılır hale getirilmiştir.

İmplant Uygulamaları

İmplant ağız içindeki total yada bölgesel diş eksikliklerinin giderilmesi için çene kemiklerinin içine uygulanan ve diş köklerini taklit eden titanyum parçalardır.

Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi

Dişlerin Çekim Nedenleri

  • Dolgu veya protez yapılamayacak kadar harap olmuş dişler
  • Kanal tedavisinin yapılamadığı akut veya kronik iltihaplı dişler

Diş Tedavileri

Estetik Diş Hekimliği

Güzel bir gülüş ancak sağlıklı diş ve dişetleri ile mümkün olabilmektedir. Rutin kontroller sırasında yapılan diş temizlikleri ve gerekirse diş eti düzenlemeleri estetik ve sağlıklı bir gülüş için vazgeçilmez uygulamalardır.

Özel Güneş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

G.M.K.P. Mah. Öztrak Cad.
atılım Sitesi No:6/2
C Blok Kat: 1
Çerkezköy - TEKİRDAĞ

Tel 1 : 0 282 726 95 55
Tel 2 : 0 282 726 25 22
GSM  : 0 532 435 77 97

info@gunesdis.com

Pazartesi-Cuma » 10:00 -  20:00

Cumartesi » 10:00 - 17:00

Randevunuzu online alın, boş yere sıra beklemeyin!

 

» Online Randevu Formu